17.02

8.-Mai-Straße 28/Klagenfurt

Ponedjeljak, 17.2.2020
18:00 Radnopravnost svima! | projekcija, predstavljanje i
razgovor
Noah Kraljević i Emina Hermann predstavit će projekt ‘LGBTI radnopravnost’, prvo uz rezultate istraživanja među poslodavcima u Hrvatskoj o politikama i praksama vezanima za LGBTI zaposlenike a potom uz rezultate istraživanja među LGBTI osobama o uvjetima na radnom mjestu - tzv. Indikat avnopravnosti.
Potom će se fokusirati na projekte aktivnosti kojima doprinose inkluziji LGBTI osoba na radnom mjestu s naglaskom na korištenje umjetničkih formi u edukacijske svrhe. Prikazat će se trailer dokumentarnog filma u pripremi, u kojemu protagonisti govore o svojim iskustvima coming out-a i slučajevima
iskriminacije u Hrvatskoj. Prikazat će se i trailer izvedbe predstave koja se održava u sklopu edukacije zaposlenika o LGBTI osobama i izazovima s kojima se susreću u privatnom i poslovnom životu.

19.00 Network Pride Biz Organizacija Austria /
prezentacija i business-talk 2019.
godine osnovana je Udruga za promociju seksualne raznovrsnosti u gospodarstvu i na radnom tržištu. Kao inicijatori osnivanja Udruge nastupali su Austrijski gej profesionalnci i Queere poslovne žene. Svake dvije godine dodjeljuje se odlikovanje za poduzeća i ostalie organizacije kao i istraživačka nagrada za posebnna zalaganja u pogledu na LGBTI-teme. Pored toga, angažiranim poduzećima i organizacijama nudi se prilika postati partnerom „Pride Biz Ally-ja“, čime raste vidljivost njihovih projekata u pogledu na LGBTI-raznovrsnost i čime ujedno dobivaju pristup zanimljivoj mreži kontakata. Udruga se predstavlja i vodi razgovore s Carinthian International centrom (CIC), Koruškim gospodarskim fondom (KWF), Pink Lake Organizacijom i Austrijskim željeznicama (ÖBB) na temu percepcije i podrške LGBTIQ-tematike od strane poduzeća u Koruškoj.