20.02.

8.-Mai-Straße 28/Klagenfurt

Četvrtak, 20.2.2020

Next generation? Sve je to obitelj!

16.00 Moja dugina obitelj | čitanje knjige
Daniel Martinović (član udruženja Dugine obitelji Zagreb) je 2018. pomoću crowfundig-a publicirao prvu slikovnicu u Hrvatskoj o istospolnim roditeljima. Knjiga „Moja dugina obitelj“ kao i mnošto drugih internacionalih dječjih knjiga o alternativnim obiteljskim konceptima poziva na razgledavanje, čitanje i otkrivanje.

17.00 bajkovito drugačije! | scensko čitanje
Lajla Nametak-Wochein i Sabine Kristof-Kranzelbinder čitaju odlomke iz alternativnih, queer bajki za djecu od 3 godine „And Tange Makes Three“ i „Sve je to obitelj“. Sabine Kristof-Kranzelbinder je glumica i umjetnička voditeljica Komornog kazališta u Klagenfurtu i kao takva posebno promovira dječje i omladinsko kazalište. Lejla Nametak-Wochein rođena je u Mostaru, Bosni i Hercegovini, a živi u Villachu/Beljak. Radila je u Sarajevu kao voditeljica kazališnih radionica za djecu i mlade i zajedno s kolegicama i kolegama stvorila dječju TV-seriju „Lutkokaz“.

18.00 Razgovor s mrežom FAm.O.S Dugine obitelji u Koruškoj i Centru za djevojke Klagenfurt o boljoj vidljivosti i povezivanju FAm.O.S (Familien Andersrum Österreich / Obitelji naopačke Austrija) je udruga za unapređivanje duginih obitelji u Austriji: „Sve više LGBTIQ-osoba ispunjava si želju djeteta, tako da
procent djece koja dolaze na svijet u već postojeću istospolnu vezu kontinuirano raste. FAm.O.S nudi osnovu i prostor za povezivanje, udruživanje zajedničnih snaga i uzajamne podrške ne samo u pogledu na želju za osnivanjem dugine obitelji već i kod svih drugih tema koje bi se mogle pojaviti.“
Centar za djevojke u Klagenfurtu je „stručni centar s ciljem omogućivanja ostvarenja samoodređenog i raznolikog života svim ženama. Da bi postigli ovaj ambiciozni cilj, tim centra radi s djevojkama* i sa svima kojima je stalo do potencijala mladih žena* i do toga što budućnost donosi djevojkama*.