21.02.

8.-Mai-Straß2 28, Raum 8/Klagenfurt

Petak, 21.2.2020
15.00–17:00 Biografske radionice
Ova radionica je pozivnica ljudima koji su zainteresirani za dijeljenje vlastitih biografskih priča kao odraz teme. Pričanje vlastite price ponekad je također pričanje alternativne price koja se kosi sa zajedničkom povijesti generacije nekog grada. Sve to umplicira raspravu sjećanja koja otkriva osobna iskustva i stavove, čime omogućava pristup društvenim stvarnostima na
subjektivnoj i društveno-povijesnoj razini.
Rosalia Kopeinig je psihologinja i članica tima Mapping the Unseen.

18.00 Transkulturološki dijalog
Dijalog s osobama koje su se iz Hrvatske, ili iz susjednih zemalja Hrvatske, doselile u Korušku i trenutno ovdje žive. Dijalog nudi uvid u njihove biografije i iskustva.

19.00 Fierce Women | društvena igra ‘Fierce Women’ (Strašne žene) je društvena kartaška igra slična kvartetu. Dizajn je ostvario Vox Feminae, ilustracije hrvatske umjetnice. Igra slavi i promiče doprinos žena u društvu. Sastoji se od nekoliko karata s ilustracijama ženskih figura iz područja znanosti, umjetnosti, aktivizma itd. Mogu se naći poznate ličnosti poput Simone Beauvoir ili Hanne Arendt, ali i mnoštvo drugih žena o kojima nismo mnogo znali. Kroz feministički pristup nastoji se ispričati „Herstory“ (priču o i sa ženama) i predstaviti nove role-modele. Igra je pogodna za sve dobne skupine.
Nakon kratke prezentacije i objašnjenja, može se započeti s igrom. Pobjednica/ik osvaja jedan primjerak igre!