15.02.

8.-Mai-Straße 28, Raum 8/Klagenfurt

Subota, 15.2.2020

19:00 Tihomir Babić i Luka Prelas:
Naših ruku tijelo | glazbeni performans
Naših ruku tijelo pjesnički je performans s improviziranim muzičkim dijelovima zagrebačkih umjetnika Tihomira Babića i Luke Prelas. Izvedbom tekstova na tragu slam poezije opisuju sukobe s vlastitim tijelima kao sredstva za izgradnju odnosa s vlastitim i tuđim tijelima. Popratnim improvizacijama na saksofonu i gitari (i mogućim nesnalaženjem u tome) preslikavaju nepripremljenost na sebe i zadanost onoga što jesmo, kako se doživljavamo i kako to predstavljamo drugima. Spoj tekstova o borbama i nesigurnostima s glazbom koja se bori za opstanak i formu rezultira - nepoznatim i neočekivanim.
Tihomir Babić i Luka Prelas su samoprozvani „power couple“ i nedavno su odlučili kako žele isprobati spojiti i svoje umjetničke prakse. Tihomir Babić je samozaposleni pisac i gitarist, a po struci ekonomist, iako je od bavljenja ekonomijom u velikim korporacijama nedavno pobjegao. Luka Prelas je umjetnica koja trenutno živi, radi i studira u Amsterdamu.

networking s |
Uniqueer-om, mrežom djelatnica/ka kao i predavačica/ča na Sveučilištu u Klagenfurtu, koje/i stoje iza za queer-sadržaja, podržavaju potrebe queer-zajednice, organiziraju priredbe na Sveučilištu i fungiraju kao kontaktne osobe, Zelenima naopačke (Die Grünen Andersrum), sekcijom Stranke zelenih u Austriji, koja se zalaže za lezbijke, gej, biseksualne i transgender osobe, organizacijskim timom Pride Klagenfurt, mrežom privatnih osoba i organizacija, poput Queer i ženskog* referata Visokoškolarstva Austrije, UFZG-a (Sveučilišni centar za ženska i gender istraživanja), aks-a (Akcija kritičnih školaraca), Mladih zelenih, Oprez°Ljubav kao i mnogih drugih koji organiziraju Pride u Klagenfurtu. Od prve manifestacije u 2016. godini, Pride se održava godišnje s rastućim odzivom i participacijom.